Рецепт Рафаелло

(на 8 штук діаметром 5 см)

Інгредієнти  ДЛЯ ТІСТА:

  • Суміш для приготування тіста “Мoті Класик” TM MOTIWAY -130 г 
  • Вода – 150 мл
  • Олія рослинна – 1 ст.л.
  • За бажанням воду можна замінити на молоко або сік

Приготування тіста  

  1. У мисці змішайте всі інгредієнти та за бажанням харчовий барвник. Перемішайте віничком до однорідності.  
  2. Тісто можна заварити трьома способами:  

2.1. У мікрохвильовій

  • Миску з тістом затягніть харчовою плівкою та поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 1–4 хвилини.  
  • Після 1–2 хвилин перевірте тісто, перемішайте його та, за потреби, поверніть у мікрохвильову піч.  
  • Готове тісто не повинно містити рідини, має бути гладким, однорідним і не липнути до лопатки чи миски.  

2.2. На сковороді.  

  • Вилийте тісто на сковороду, поставте на середній вогонь і помішуйте силіконовою лопаткою.  
  • Тісто почне збиватися в грудки, а потім збереться в єдиний ком.  
  • Продовжуйте сушити тісто ще трохи, після чого зніміть його зі сковороди. Готове тісто гладке, однорідне, без сирих прожилок, легко збирається в кулю та не липне до лопатки чи сковороди. 

2.3. На водяній бані.  

  • У сотейнику закип’ятіть воду, зменште вогонь і зверху поставте миску з тістом, затягнуту плівкою (дно миски не повинно торкатися води).  
  • Готуйте тісто до гладкого, однорідного стану без залишків рідини. Під час приготування кілька разів перемішуйте тісто.  
  1. Загорніть готове тісто в харчову плівку та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.  
  2. Щоб зробити тісто еластичнішим, розтягуйте тісто руками, попередньо змащеними олією або викладіть його на робочу поверхню, змащену олією, і розтягніть за допомогою скребка. Продовжуйте розтягувати тісто, поки воно не стане податливим і гладким.  

Інгредієнти ДЛЯ НАЧИНКИ:

Центр:  

  • Мигдаль — 8 шт.  
  • Цукор — 9 г  

Начинка:  

  • Білий шоколад Velvet — 16 г  
  • Згущене молоко — 40 г  
  • Вершковий сир — 125 г  
  • Пюре кокоса або кокосові вершки — 38 г  
  • Кокосова стружка — 8 г  

Приготування Центра  

  1. Промийте мигдаль і висушіть його.  
  2. У сотейнику змішайте горіхи з цукром.  
  3. Постійно помішуючи, обсмажте мигдаль до утворення карамельної скоринки — цукор має повністю розтанути й рівномірно покрити горіхи.  
  4. Викладіть карамелізований мигдаль на силіконовий килимок і дайте охолонути.  

Приготування Начинки

  1. Розтопіть білий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.  
  2. Збийте міксером вершковий сир зі згущеним молоком до однорідної консистенції.  
  3. Додайте пюре кокоса або кокосові вершки, збийте до об’єднання інгредієнтів.  
  4. Введіть розтоплений білий шоколад і кокосову стружку, знову збийте до однорідності.  
  5. Заповніть половину напівсфери діаметром 5 см начинкою, у центр покладіть карамелізований мигдаль.  
  6. Заповніть форму начинкою повністю, вирівняйте верхню частину палетою.  
  7. Помістіть у морозильну камеру до повного заморожування.  

Оформлення  

  1. Охолоджене тісто обробіть крохмалем, присипте крохмалем робочу поверхню та качалку.  
  2. За допомогою скребка відріжте шматочки тіста (приблизно по 22 г), розкатайте їх, акцентуючи увагу на краях (щоб центр не був занадто тонким).  
  3. Сформуйте моти, обравши один із способів:  
  • На столі або в руці. Викладіть заморожену начинку в центр тіста та защипніть краї.  
  • У формах. Викладіть тісто в силіконову форму напівсферою, покладіть заморожену начинку та защипніть краї.  
  • За допомогою вирубки. Виріжте моти відповідного розміру після заповнення начинкою.  
  1. Готові моти обробіть пензликом, щоб видалити зайвий крохмаль.  

Зберігання та вживання  

  • Моти найкраще споживати в перший день після приготування.  
  • Для зберігання можна помістити їх у герметичний контейнер і заморозити. Перед вживанням розморожуйте через холодильник, щоб уникнути утворення конденсату.
Кошик