Рецепт Манго-маракуйя

(на 8 штук діаметром 5 см)

Інгредієнти  ДЛЯ ТІСТА:

  • Суміш для приготування тіста “Моті Манго” TM MOTIWAY -130 г
  • Вода – 150 мл
  • Олія рослинна – 1 ст.л.
  • За бажанням воду можна замінити на молоко або сік

Приготування тіста  

  1. У мисці змішайте всі інгредієнти та за бажанням харчовий барвник. Перемішайте віничком до однорідності.  
  1. Тісто можна заварити трьома способами:  

2.1. У мікрохвильовій печі.  

  • Миску з тістом затягніть харчовою плівкою та поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 1–4 хвилини.  
  • Після 1–2 хвилин перевірте тісто, перемішайте його та, за потреби, поверніть у мікрохвильову піч.  
  • Готове тісто не повинно містити рідини, має бути гладким, однорідним і не липнути до лопатки чи миски.  

2.2. На сковороді.  

  • Вилийте тісто на сковороду, поставте на середній вогонь і помішуйте силіконовою лопаткою.  
  • Тісто почне збиватися в грудки, а потім збереться в єдиний ком.  
  • Продовжуйте сушити тісто ще трохи, після чого зніміть його зі сковороди. Готове тісто гладке, однорідне, без сирих прожилок, легко збирається в кулю та не липне до лопатки чи сковороди. 

2.3. На водяній бані.  

  • У сотейнику закип’ятіть воду, зменште вогонь і зверху поставте миску з тістом, затягнуту плівкою (дно миски не повинно торкатися води).  
  • Готуйте тісто до гладкого, однорідного стану без залишків рідини. Під час приготування кілька разів перемішуйте тісто.  
  1. Загорніть готове тісто в харчову плівку та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.  
  2. Щоб зробити тісто еластичнішим, розтягуйте тісто руками, попередньо змащеними олією або викладіть його на робочу поверхню, змащену олією, і розтягніть за допомогою скребка. Продовжуйте розтягувати тісто, поки воно не стане податливим і гладким.  

Інгредієнти ДЛЯ НАЧИНКИ:

Центр:  

  • Пюре манго — 26 г  
  • Пюре маракуї — 26 г  
  • Пектин №Н — 1 г  
  • Цукор — 8 г  
  • Лимонна кислота — дрібка  

Начинка:  

  • Желатин 220 Цвітіння — 3 г  
  • Вода для желатину — 15 г  
  • Вершки 33% — 64 г  
  • Пюре манго — 64 г  

Приготування Центра  

  1. Змішайте пектин із цукром.  
  2. Пюре манго та маракуї підігрійте до 40–45 °C, поступово введіть пектин із цукром, постійно перемішуючи.  
  3. Доведіть пюре до кипіння.  
  4. Зніміть сотейник із плити, додайте лимонну кислоту та перемішайте.  
  5. Заповніть напівсферичні форми діаметром 2,5 см сумішшю і помістіть у морозильну камеру.  

   Або перелийте суміш у кондитерський мішок і дайте охолонути до моменту складання десерту.  

Приготування Начинки

  1. Замочіть желатин у воді, добре перемішайте і залиште набухати.  
  2. Вершки збийте до м’яких піків.  
  3. Пюре манго нагрійте разом із желатином до повного його розчинення, охолодіть до 30–32 °C.  
  4. З’єднайте пюре манго зі збитими вершками, акуратно перемішуючи.  
  5. Наповніть напівсферу діаметром 5 см наполовину кремом і додайте заморожений центр із манго-маракуї.  

   Або наповніть напівсферу кремом і відсадіть фруктовий центр із кондитерського мішка.  

  1. Заповніть форму кремом до кінця, вирівняйте верхню частину палетою.  
  2. Помістіть у морозильну камеру до повного заморожування.  

Оформлення  

  1. Охолоджене тісто обробіть крохмалем, присипте крохмалем робочу поверхню та качалку.  
  2. За допомогою скребка відріжте шматочки тіста (приблизно по 22 г), розкатайте їх, акцентуючи увагу на краях (щоб центр не був занадто тонким).  
  3. Сформуйте моти, обравши один із способів:  
  •    На столі або в руці. Викладіть заморожену начинку в центр тіста та защипніть краї.  
  •    У формах. Викладіть тісто в силіконову форму напівсферою, покладіть заморожену начинку та защипніть краї.  
  •   За допомогою вирубки. Виріжте моти відповідного розміру після заповнення начинкою.  
  1. Готові моти обробіть пензликом, щоб видалити зайвий крохмаль.  

Зберігання та вживання  

  • Моти найкраще споживати в перший день після приготування.  
  • Для зберігання можна помістити їх у герметичний контейнер і заморозити. Перед вживанням розморожуйте через холодильник, щоб уникнути утворення конденсату.
Кошик