Рецепт Манго-маракуйя
(на 8 штук діаметром 5 см)

Інгредієнти ДЛЯ ТІСТА:
- Суміш для приготування тіста “Моті Манго” TM MOTIWAY -130 г
- Вода – 150 мл
- Олія рослинна – 1 ст.л.
- За бажанням воду можна замінити на молоко або сік
Приготування тіста
- У мисці змішайте всі інгредієнти та за бажанням харчовий барвник. Перемішайте віничком до однорідності.
- Тісто можна заварити трьома способами:
2.1. У мікрохвильовій печі.
- Миску з тістом затягніть харчовою плівкою та поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 1–4 хвилини.
- Після 1–2 хвилин перевірте тісто, перемішайте його та, за потреби, поверніть у мікрохвильову піч.
- Готове тісто не повинно містити рідини, має бути гладким, однорідним і не липнути до лопатки чи миски.
2.2. На сковороді.
- Вилийте тісто на сковороду, поставте на середній вогонь і помішуйте силіконовою лопаткою.
- Тісто почне збиватися в грудки, а потім збереться в єдиний ком.
- Продовжуйте сушити тісто ще трохи, після чого зніміть його зі сковороди. Готове тісто гладке, однорідне, без сирих прожилок, легко збирається в кулю та не липне до лопатки чи сковороди.
2.3. На водяній бані.
- У сотейнику закип’ятіть воду, зменште вогонь і зверху поставте миску з тістом, затягнуту плівкою (дно миски не повинно торкатися води).
- Готуйте тісто до гладкого, однорідного стану без залишків рідини. Під час приготування кілька разів перемішуйте тісто.
- Загорніть готове тісто в харчову плівку та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Щоб зробити тісто еластичнішим, розтягуйте тісто руками, попередньо змащеними олією або викладіть його на робочу поверхню, змащену олією, і розтягніть за допомогою скребка. Продовжуйте розтягувати тісто, поки воно не стане податливим і гладким.
Інгредієнти ДЛЯ НАЧИНКИ:
Центр:
- Пюре манго — 26 г
- Пюре маракуї — 26 г
- Пектин №Н — 1 г
- Цукор — 8 г
- Лимонна кислота — дрібка
Начинка:
- Желатин 220 Цвітіння — 3 г
- Вода для желатину — 15 г
- Вершки 33% — 64 г
- Пюре манго — 64 г
Приготування Центра
- Змішайте пектин із цукром.
- Пюре манго та маракуї підігрійте до 40–45 °C, поступово введіть пектин із цукром, постійно перемішуючи.
- Доведіть пюре до кипіння.
- Зніміть сотейник із плити, додайте лимонну кислоту та перемішайте.
- Заповніть напівсферичні форми діаметром 2,5 см сумішшю і помістіть у морозильну камеру.
Або перелийте суміш у кондитерський мішок і дайте охолонути до моменту складання десерту.
Приготування Начинки
- Замочіть желатин у воді, добре перемішайте і залиште набухати.
- Вершки збийте до м’яких піків.
- Пюре манго нагрійте разом із желатином до повного його розчинення, охолодіть до 30–32 °C.
- З’єднайте пюре манго зі збитими вершками, акуратно перемішуючи.
- Наповніть напівсферу діаметром 5 см наполовину кремом і додайте заморожений центр із манго-маракуї.
Або наповніть напівсферу кремом і відсадіть фруктовий центр із кондитерського мішка.
- Заповніть форму кремом до кінця, вирівняйте верхню частину палетою.
- Помістіть у морозильну камеру до повного заморожування.
Оформлення
- Охолоджене тісто обробіть крохмалем, присипте крохмалем робочу поверхню та качалку.
- За допомогою скребка відріжте шматочки тіста (приблизно по 22 г), розкатайте їх, акцентуючи увагу на краях (щоб центр не був занадто тонким).
- Сформуйте моти, обравши один із способів:
- На столі або в руці. Викладіть заморожену начинку в центр тіста та защипніть краї.
- У формах. Викладіть тісто в силіконову форму напівсферою, покладіть заморожену начинку та защипніть краї.
- За допомогою вирубки. Виріжте моти відповідного розміру після заповнення начинкою.
- Готові моти обробіть пензликом, щоб видалити зайвий крохмаль.
Зберігання та вживання
- Моти найкраще споживати в перший день після приготування.
- Для зберігання можна помістити їх у герметичний контейнер і заморозити. Перед вживанням розморожуйте через холодильник, щоб уникнути утворення конденсату.